Referenties

Potentiële opdrachtgevers vragen me vaak om een overzicht van mijn afgeronde werkzaamheden te mailen. Om een duidelijk overzicht van mijn verleende diensten te creëren, heb ik op deze pagina een aantal teksten geplaatst. Zo weet u, als mogelijke opdrachtgever, wat u van mij kunt verwachten.

Reeks over Timo en Co
Timo Toekan is de mascotte van Van der Valk Hotels en Restaurants. In de kinderboekenserie Timo en Co beleeft hij allerlei spannende avonturen. Ook in het Timo Toekan Magazine (een uitgave van Van der Valk Hotels en Restaurants) zijn enkele verhalen over Timo en Co verschenen. Hieronder enkele fragmenten.

Timo Toekan Magazine, Van der Valk Hotels en Restaurants

Timo en Co - Een lek in de U.S.A.

Timo en Co - De Robijn van Don Rozario

Kinderboeken
In mijn vrije tijd schrijf ik kinderboeken, voor kinderen vanaf ca 9 jaar oud. Hieronder volgen fragmenten uit twee Vlaamse Filmpjes die ik geschreven heb, met Nick en zijn domme, criminele oom Frans in de hoofdrol. Over dit duo zijn intussen drie boekjes verschenen.

Fragment uit 'Een hard gelach'

Fragment uit 'Moord op bestelling'

Jeugdthrillers
Mijn eerste publicatie is een jeugdthriller over de georganiseerde misdaad, getiteld 'De Nalatenschap'. Tim speelt de hoofdrol in dit boek. Als zijn vader wordt vermoord beseft hij pas in wat voor een wereld hij is opgegroeid. De vraag wie zijn vader vermoord heeft laat hem echter niet met rust.

Fragment uit 'De Nalatenschap'
Webcontent, artikelen en reportages
Hoewel ik graag fictieve verhalen schrijf, met een flinke dosis humor en criminaliteit, schrijf ik ook voor vele websites. Ik schrijf webcontent, artikelen, maar maak ook reportages over diverse onderwerpen

Reisartikelen
Voor reisgerelateerde websites heb ik intussen mogen schrijven over schitterende plaatsen op de wereld, maar ook over minder plezierige locaties. Hieronder nog twee kleinere voorbeelden.

Reportage over Edinburgh

Wat kun je allemaal doen in Johannesburg?

Financiele webcontent
Verzekeringen, hypotheken, beleggingen, spaarvormen, rentetarieven... Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er intussen 'verstand' van. In de afgelopen jaren heb ik zo tegen de duizend financiële artikelen geschreven. Het merendeel is op het internet geplaatst op websites in de financiële branche. Hieronder enkele voorbeelden.

SEO-verzekeringsteksten voor een affiliate-website

Een artikel over de effectenhypotheek in een bedrijfsblad
Artikel over de lineaire hypotheek

Artikel over de toename van bankzaken op het internet

Voor en over het onderwijs
Ook over een andere passie schrijf ik veel en graag. Voor het onderwijs heb ik meegewerkt aan aantal lesmethodes, waarvan ook aan een grote methode voor het MBO Zorg en Welzijn. Verder schrijf ik zo nu en dan vakgerelateerde artikelen, zoals over de entreetoets.

Een theoretische bron in een lesmethode voor het MBO

Artikel 'Wijzer door de entreetoets'

Nog meer... (veel meer...)
Al mijn werk op deze pagina plaatsen is niet te doen. Bovendien stellen niet alle opdrachtgevers het op prijs dat ik hun werk hier plaats. Dus mocht u nog meer willen weten, schroom dan niet om contact met me op te nemen.