Uw tekstschrijver?

Heb ik u kunnen overtuigen? Of bent u toevallig, tijdens het rondklikken, op deze pagina terecht gekomen? Hoe dan ook, als u het een idee vindt om uw teksten door mij te laten schrijven, dan zal dat er ongeveer als volgt uitzien:

1. Een korte mailwisseling waaruit blijkt dat u een tekstuele klus heeft liggen en een antwoord van mij.
2. Als mijn werkwijze u na de eerste mail bevalt, spreken we een projectprijs af. Meer hierover vindt u bij tarieven.
3. Ik ga voor u aan de slag. U hoeft niets te doen.
4. Na een tijdje (afhankelijk van wat we afgesproken hebben) ontvangt u mail van mij. Het kan dan zijn dat a) de teksten af zijn en u uw blik erop kunt werken of b) ik vastloop met de opdracht en u om advies, meer informatie of steun vraag.
5. U krijgt van mij één correctieronde aangeboden. Dat betekent dat u uw op- en aanmerkingen door kunt geven en dat ik die nog een keer ga verwerken.
6. Na weer een tijdje ontvangt u nogmaals mail van mij. Deze keer treft u daarin de definitieve versie van uw documenten aan.
7. Als u tevreden bent, geeft u mij een compliment en betaalt u de factuur. (Als u niet tevreden bent, betaalt u alleen de factuur.)

Dit is, in grote lijnen, hoe we te werk zullen gaan. Uiteraard zal snel genoeg blijken of u met mij in zee wil gaan, want tussentijds laat ik u - zeker bij grotere opdrachten - af en toe wat lezen. Zo weet u waar u aan toe bent, en daar gaat het tenslotte om. Zoals gezegd, u bepaalt (en betaalt) de X.

Bevalt deze werkwijze u?

Contact met Tekstschrijver X.